نوشته شده توسط : atiyhe

کود ریشه زایی چیست؟
گیاهان برای رشد، پرورش، مقاومت در برابر عوامل استرس زا و بیماری های گیاهی به مواد مغذی مکفی و مناسبی نیاز دارند. بطور کلی این مواد مغذی به دسته بندی های مختلفی نظیر درشت مغذی اولیه، درشت مغذی ثانویه و ریز مغذی تقسیم می شوند. هر کدام از این مواد مغذی عملکرد، نقش و هدف متفاوتی دارند. برخی از آن ها برای گلدهی، برخی تقویت شاخ و برگ و برخی دیگر برای حمایت از ریشه گیاهان مناسب هستند.
کود ریشه زایی (همانطور که از نام آن پیداست) به کودی گفته می شود که به تحریک رشد سالم ریشه کمک می کند. استفاده از کود ریشه در صنعت کشاورزی ضروری است زیرا این ریشه است که گیاه را به خاک متصل کرده و به افزایش مقاومت گیاه در برابر عوامل خارجی کمک می کند.
همچنین همانطور که در ابتدای مقاله به این موضوع اشاره کردیم سیستم ریشه، سیستم غذا رسانی گیاه است. گیاهان، درختان و محصولات کشاورزی از طریق ریشه آب، اکسیژن و مواد مغذی را از خاک جذب می کنند.
علاوه بر این، ریشه ها به تعادل سطح pH خاک کمک می کنند و با ترشح ترکیباتی در خاک که فعالیت میکروارگانیسم های مفید را تشویق می کنند، از گیاه در برابر بیماری ها و آفات محافظت می کنند. به این ترتیب، یک سیستم ریشه قوی، پایه ای است که به گیاه اجازه رشد و تولید محصول با کیفیت و کمیت مناسب را می دهد.

بهترین کود ریشه زایی
فسفر و پتاسیم دو درشت مغذی اولیه و ضروری هستند که گیاهان و درختان در مقادیر بسیار زیادی در طی چرخه رشد به آن ها نیاز دارند. در واقع بدون حضور این دو عنصر گیاه عملکرد مناسبی نداشته و به مرور از بین می رود. بطور کلی می توان گفت که فسفر و پتاسیم کود ریشه زایی هستند و از آن ها برای تقویت ریشه گیاهان استفاده می شود.
این دو ماده مغذی در هر ترکیبی می توانند یک تقویت کننده عالی برای ریشه گیاهان باشند. اغلب کودهای کشاورزی موجود در بازار در قالب کود NPK یا کود کامل ارائه می شوند. کودهای NPK دارای نسبت مشخصی هستند که به آن نسبت N-P-K گفته شده و با اعداد نمایش داده می شود. این نسبت به ترتیب درصد نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) را در مخلوط کود نشان می دهد.
اگر به دنبال مخلوطی هستید که رشد ریشه را تحریک کند و بتوان از آن به عنوان کود ریشه استفاده کرد، مطمئن شوید که عدد اول نسبت NPK همیشه به طور قابل توجهی کمتر از دو عدد دیگر است. به عنوان مثال، 20-20-20 نشان دهنده بیست درصد نیتروژن، بیست درصد فسفر و بیست درصد پتاسیم است. بطور کلی عملکرد دو عنصر فسفر و پتاسیم برای تقویت ریشه گیاهان به شرح زیر است:
فسفر: فسفر نقش اساسی در کمک به پخش شدن و گستردگی سیستم ریشه ای گیاهان در خاک دارد.
پتاسیم: ریز مغذی پتاسیم می توان به ضخیم شدن دیواره های سلولی گیاهی و افزایش تحمل ریشه در برابر تنش هایی مانند تغییرات ناگهانی دما یا دسترسی به آب، کمک کند.



:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atiyhe

سمپاش دو لیتری دستی
سمپاش دو لیتری دستی دارای یک پمپ و یک مخزن می باشد و پیستون این نوع پمپ ها با استفاده از دست در درون سیلندر به حرکت در می آیند. این مدل از سمپاش‌ها فقط در نوع و مدل پلاسیتکی تولید می شوند و به درون بازار عرضه می‌شوند. در ارتباط با نگه داری هرچه بهتر سمپاش دو لیتری، لازم است بدانید که بعد از هربار استفاده نمودن از این نوع سمپاش، باید آن را شستشو دهید، به دلیل این که اگر سم به مدت زمان زیادی درون مخزن سمپاش باقی بماند، می‌تواند به راحتی به قسمت‌های مختلف سمپاش آسیب جدی برساند.
بنابراین همیشه بعد از تمام شدن سمپاشی، تمامی قسمت‌های سمپاش دو لیتری، به ویژه قسمت اسپری کننده را تمیز شستشو دهید تا از هر نوع سم و کثیفی در امان بماند. علاوه بر این کار شما باید تمامی قسمت‌های سمپاش دستی را به شکل دوره‌ای مورد بررسی قرار دهید تا در صورت وجود هر نوع عیبی، تعمیر و یا تعویض انجام شود.

سمپاش دو لیتری شارژی
آمادگی تقابل جدی با هر نوع آفاتی، برای داشتن محصولی بی نظیر و باغی پربار، امری اجتناب ناپذیر می باشد. با توجه به پیشرفت ابزارآلات گوناگون کشاورزی و لزوم ساده شدن فرایند حفاظت از محصول در برابر حشرات و آفات، ‌سمپاش دو لیتری‌ شارژی در انواع و اقسام متنوع تولید و به بازار جهانی عرضه می‌شود. کاملاً معلوم می باشد که اگر کشاورز از محصول خود در برابر انواع آفات و حشرات حفاظت نکند، تمامی زحمات و حاصل دست رنج خود را از دست خواهد داد و ضرری بسیار سنگین متحمل خواهند شد. برای جلوگیری نمودن از بروز چنین فاجعه‌ای، از وسایل متنوعی از جمله سمپاش‌ دو لیتری شارژی که کار را بسیار راحت می کنند استفاده می‌شود.

سمپاش دو لیتری موتوری
یکی دیگر از مدل های این نوع سمپاش ها، سمپاش دو لیتری موتوری می باشد؛ که در آن بر عکس مدل های دستی از پمپ استفاده می شود. این نوع دستگاه به وسیله جریان برق، هوا تولید می‌کند که این هوای ایجاد شده به سطح مایع فشار بسیار زیادی را وارد می‌کند.
در نتیجه این امر موجب می‌شود تا سم مورد نظر به شکل اسپری به اطراف پاشیده شود. به این نکته توجه داشته باشید که یکی از بهترین مزیت ها و ویژگی های سمپاش دو لیتری موتوری این است که با استفاده از این دستگاه، سرعت کار بالا رفته و کار با این دستگاه برای فرد کاربر راحت‌تر است.



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atiyhe

کود سولفات پتاسیم یکی از مواد شیمیایی بسیار مهم در صنایع کشاورزی به شمار می رود. این محصول عنصرهای مختلفی همچون گوگرد و پتاسیم مورد نیاز خاک را تامین می کند؛ که از عناصر اصلی برای بهبود و رشد کیفیت محصولات زراعی محسوب می شود.
استفاده از این محصول در خاک های قلیایی و سیستم های آبیاری قطره ای، سبب جذب راحت و آسان فسفات و سایر ریز مغذی های دیگر به واسطه اسیدی شدن خاک اطراف ریشه ها می شود.
از جمله محصولاتی که به این ماده معدنی نیاز دارند می توان به یونجه، ذرت، گندم، دانه های روغنی، میوه ها، صیفی جات و سبزیجات همانند خیار، فلفل، گوجه فرنگی، کلم و… اشاره کرد. از این ترکیب در کشت هیدروپونیک بسیار استفاده می شود. پتاسیم سولفات کاربردهای وسیع و بسیار زیادی دارد و در صنایع گسترده ای علی رغم کشاورزی کاربرد دارد؛ که در زیر ما به برخی از این صنایع اشاره خواهیم کرد:

برای سرعت بخشیدن به سختی گچ
به عنوان کاتالیزور زیستی
در تولید رنگدانه و صنایع رنگ سازی
به عنوان عامل روان کننده
ترکیب با نیترات پتاسیم برای ایجاد شعله بنفش در صنایعی همچون آتش نشانی
به عنوان پر کننده ها
کاربرد در عوامل دمنده در صنایع موشک سازی و همچنین پیشران انفجار
در صنعت شیشه سازی
به عنوان ماده اولیه برای تولید پرسولفات پتاسیم
جایگزین سدیم کلرید یا همان نمک طعام
مصارف بیوتکنولوژی و کاربردهای شیمیایی
به عنوان طعم دهنده ها در انواع صنایع غذایی
کاربرد در مصالح ساختمانی برای سنگ گچ انیدریت و گچ مخصوص

https://soroushbaran.ir/product-category/%DA%A9%D9%88%D8%AF/%DA%A9%D9%88%D8%AF-%D8%B3%D9%88%D9%84%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D8%AA%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%85/



:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atiyhe

گروه ملی صنعتی فولاد ایران
از دیگر کارخانه های تولید کننده لوله مانیسمان در ایران مجموعه گروه ملی صنعتی فولاد ایران است. این مجموعه با نزدیک به ۶۰ سال سابقه در حوزه تولید انواع مقاطع فولادی فعالیت می کند و در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگ‌ ترین تولیدکنندگان فولاد در ایران به فعالیت خود ادامه می دهد. جالب است بدانید که لوله های مانیسمان تولید شده در این مجموعه به دلیل داشتن استانداردهای ملی و جهانی تقریبا جزو بهترین و با کیفیت ترین لوله های بدون درز در بازار محسوب می شوند. همچنین باید اضافه کنیم که گروه ملی صنعتی فولاد ایران بیش از نیاز بازار داخلی تولید کننده است و ما بقی تولیدات او در قالب صادرات به کشورهای مختلف صادر و در تامین نیاز بازارهای جهانی نقش مهمی دارد.
در واقع کشورهایی مانند آلمان، کویت، امارات، چین، سودان و عراق از جمله خریداران محصولات این مجموعه هستند.

در این شرکت تولیدی انواع مقاطع فولادی در سایزها و ضخامت‌‌ های مختلف که شامل لوله‌‌ های بدون درز، لوله‌‌ های درزدار، ورق گرم، ورق سرد، ورق گالوانیزه و ورق رنگی می شود، مطابق با معتبرترین استانداردهای جهانی تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود. در آخر نیز باید اشاره کنیم که لوله‌های مانیسمان تولیدی این مجموعه از استحکام بالایی در برابر دما و فشار زیاد برخوردار هستند و به همین دلیل از آن‌ها بیشتر در صنایع حساسی مانند گازرسانی شهری، صنعت حفاری، شبکه گازرسانی بین شهری و سایر صنایع حساس دیگر از گروه ملی صنعتی فولاد ایران که جزو شرکت های تولید کننده لوله مانیسمان است، استفاده می‌ شود.

https://taminpaydar.co/%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%ae%d8%a7%d9%86%d9%87-%d8%aa%d9%88%d9%84%db%8c%d8%af-%da%a9%d9%86%d9%86%d8%af%d9%87-%d9%84%d9%88%d9%84%d9%87-%d9%85%d8%a7%d9%86%db%8c%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%86/

کارخانه لوله و نورد اهواز
کارخانه لوله و نورد اهواز به صورت سهامی عام مدیریت می شود و این مجموعه حدود نیم قرن است که در زمینه تولید انواع لوله مانیسمان با کیفیت به فعالیت خود در این حوزه ادامه داده است. به صورت کلی می توان گفت که کارخانه لوله و نورد اهواز جزو کارخانه های تولید کننده لوله مانیسمان در ایران است که محصولات خود را مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی تولید می کند. کارشناسان فنی این مجموعه همیشه در تلاش هستند تا روز به روز با استفاده از تجهیزات و تکنولوژی های روز دنیا کیفیت محصولات شرکت را تا حد قابل توجهی ارتقا دهند.

همچنین دریافت استاندارد ISO 18001 نشان از کیفیت بالای محصولات شرکت نورد اهواز محسوب می شود. باید اشاره کنیم که این واحد صنعتی با داشتن ۲ کوره که ظرفیت تولیدی آن‌ها ۱۱۰ تن در ساعت است مشغول فعالیت بوده و ظرفیت تولید سالانه آن نیز چیزی در حدود ۶۰ هزار تن از انواع لوله مانیسمان در سایزهای ۷ الی ۱۶ اینچی است. لازم به ذکر است که یکی از محصولات پرفروش مجموعه لوله و نورد اهواز که از شرکت های تولید کننده لوله مانیسمان است، لوله مانیسمان رده ۴۰ این برند است.



:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atiyhe

همانطور که در بخش قبل نیز گفتیم، رده لوله مانیسمان یعنی نوع ضخامت این لوله ها. در واقع تمامی رده های لوله مانیسمان با توجه به شماره هایی که در کنار آن زده خواهد شد مشخص می شود. همانطور که اشاره کردیم هرچقدر عدد کنار رده بندی بالاتر رود، ضخامت لوله نیز افزایش پیدا خواهد کرد و موجب می شود تا لوله تحمل نیروی بیشتری داشته باشد.

در این بخش سعی داریم تا برخی از کاربرد انواع رده لوله مانیسمان را برای شما همراهان عزیز ذکر کنیم تا به طور کامل با این لوله ها آشنا شوید:
1. SCH5: این رده از لوله‌ های مانیسمان از ضخامت کمی برخوردار هستند که بسیار برای کاربرد های فشار پایین مناسب هستند.
2. SCH10: این رده از لوله‌ های مانیسمان ضخامت کم تا متوسطی دارند و برای سیستم‌ هایی که کم فشار هستند مناسب بوده و برای انتقال مایعات استفاده می ‌شوند.
3. SCH20: رده‌ های ۲۰ معمولاً از رده ‌های ۱۰ ضخامت کمتری دارند و به طور کلی برای ناطقی که فشار معمولی دارند استفاده می ‌شود.
4. SCH30: ضخامت این رده از لوله‌ های مانیسمان متوسط بوده و برای سیستم ‌هایی که فشار متوسط دارند مناسب می ‌باشد.
5. SCH40: رده ۴۰ از انواع رده لوله مانیسمان از جمله رایج ‌ترین رده‌ هایی می‌ باشد که برای فشار معمولی و متوسط مناسب می ‌باشد.‌ از این رده در صنایع لوله کشی ساختمان، خطوط نفت و همچنین انتقال آب استفاده می‌ شود.
6. SCH60: از این نوع رده برای سیستم‌ هایی که تحمل فشار بالاتری نیاز دارند استفاده می ‌شود.
7. SCH80: رده‌ های ۸۰ از آن جایی که ضخامت بالایی دارند در صنایع پتروشیمی، نیروگاه‌ ها و صنایع سنگین استفاده می‌ شوند.
8. SCH100: از این رده نیز برای سیستم‌ هایی که تحمل فشار بالایی دارند استفاده خواهد شد.
9. SCH120: این مدل از رده نیز ضخامت بالایی داشته و برای سیستم‌ های فشار بسیار بالا استفاده می‌ شود.
10. SCH 140: این نوع از رده از ضخامت بسیار زیاد برخوردار است و کاربرد آن در سیستم‌ هایی با فشار فوق ‌العاده بالا می باشد.
11. SCH160: یکی از ضخیم ‌ترین رده ‌ها رده 160 می باشد که برای کاربرد هایی که نیاز به تحمل فشار های بسیار بالا دارند استفاده خواهد شد.
12. Extra Strong: معادل رده SCH 80 می باشد و در سایز های کوچک‌ تر بوده و مناسب برای فشارهای بالا می باشد.
13. Double Extra Strong: ضخیم ‌ترین انواع لوله رده مانیسمان این رده می باشد که برای فشار های بسیار بالا و کاربرد های خاص استفاده خواهد شد.
همانطور که اشاره کردیم این رده ‌بندی ‌ها به مهندسین و طراحان کمک می ‌کند تا بتوانند لوله مناسب با ضخامت و استحکام مورد نیاز برای پروژه ‌های مخصوص خود را انتخاب کنند.



:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atiyhe

برای تولید لوله‌های مانیسمان، مراحل زیر به ترتیب انجام می‌شود:

مرحله ۱: در مرحله اول فرایند و روش تولید لوله مانیسمان برش شمش فولادی بر اساس سفارش مشتری و از آلیاژ مورد نظر انجام می‌شود. انتخاب ورق فولادی با کیفیت و جنس مناسب تأثیر زیادی بر روند تولید این محصول دارد.
مرحله ۲: در این مرحله، شمش‌های برش خورده به کوره منتقل می‌شوند تا با حرارت بالا کاملاً ذوب و آماده ادامه فرآیند تولید شوند.
مرحله ۳: در این مرحله، شمش فولادی که به دمای مناسب رسیده است، با استفاده از دستگاه مخصوص سوراخ می‌شود.
مرحله ۴: در این مرحله، شمش به شکل گرد در می‌آید تا خطاهای احتمالی در فرآیند تولید به حداقل برسد.
مرحله ۵: در این مرحله که یکی از مهمترین مراحل در فرایند و روش تولید لوله مانیسمان است ، سمبه‌ای با سرعت بالا به سمت مرکز شمش شلیک می‌شود. طول این سمبه‌ها بسته به نوع سفارش مشتری، به ۱۲ متر یا ۶ متر می‌رسد. پس از شلیک سمبه، شمش‌ها به لوله‌های توخالی تبدیل می‌شوند.
مرحله ۶: ششمین مرحله در فرایند و روش تولید لوله مانیسمان تاب گیری است. در این مرحله پس از تماس شمش با سمبه، ممکن است تاب یا موجی در لوله ایجاد شود. بنابراین، در این مرحله قبل از کاهش دمای شمش، هرگونه تاب، موج و پیچ و خم‌های لوله برطرف شده و به اصطلاح تاب‌گیری انجام می‌شود.
مرحله ۷: همان‌طور که از نامش پیداست، در این مرحله سمبه از داخل شمش جدا می‌شود.
مرحله ۸: در این مرحله، دو طرف لوله به شکل گرد در می‌آید.
مرحله ۹: در این مرحله، دو طرف لوله قفل می‌شود.
مرحله ۱۰: لوله تولید شده با استفاده از آب سرد به طور کامل سرد شده و دمای آن کاهش می‌یابد.
مرحله ۱۱ برش: در مرحله یازدهم در فرایند و روش تولید لوله مانیسمان، لوله‌ها به اندازه‌های ۱۲ متری و ۶ متری بر اساس نیاز مشتریان برش داده می‌شوند.
مرحله ۱۲ آزمایش لوله: برای ارزیابی کیفیت لوله‌های مانیسمان، در این مرحله با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته، آن‌ها آزمایش می‌شوند تا لوله‌های با کیفیت از لوله‌های نامرغوب تفکیک شوند.
مرحله ۱۳: در آخرین مرحله از فرایند و روش تولید لوله مانیسمان، دو طرف لوله به شکل کونیک در می‌آید تا فرآیند جوشکاری آسان‌تر انجام شود.

https://taminpaydar.co/%d9%81%d8%b1%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%af-%d9%88-%d8%b1%d9%88%d8%b4-%d8%aa%d9%88%d9%84%db%8c%d8%af-%d9%84%d9%88%d9%84%d9%87-%d9%85%d8%a7%d9%86%db%8c%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%86/



:: بازدید از این مطلب : 5
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atiyhe

تولید برق

یکی از کاربردهای مهم لوله‌های مانیسمان در صنعت برق است. این لوله‌های بدون درز در تأسیسات تولید برق، از جمله نیروگاه‌های حرارتی، هسته‌ای و انرژی‌های تجدیدپذیر، نقش کلیدی دارند. آن‌ها در ساخت لوله‌های دیگ بخار، خطوط بخار و لوله‌های کندانسور به کار می‌روند. این لوله‌ها قادر به تحمل دما و فشار بالا هستند و به تأمین برق مطمئن و کارآمد کمک می‌کنند.

صنعت خودرو

یکی از مزیت های تفاوت رده های مختلف لوله مانیسمان این است که در صنعت های مختلف و حتی در صنعت خودروسازی، لوله‌های بدون درز برای کاربردهای متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این لوله‌ها در ساخت سیستم‌های اگزوز، اجزای موتور، سیستم‌های هیدرولیک و سیستم‌های تزریق سوخت به کار می‌روند. ویژگی‌هایی چون دوام، استحکام و دقت ابعادی این لوله‌ها به بهبود عملکرد و قابلیت اطمینان سیستم‌های خودرو کمک می‌کند.

ساخت و ساز و زیرساخت

لوله‌های مانیسمان به‌طور گسترده‌ای در صنعت ساخت و ساز و پروژه‌های زیربنایی استفاده می‌شوند. آن‌ها برای مقاصد سازه‌ای مانند ساخت پل‌ها، ساختمان‌ها، استادیوم‌ها و سایر سازه‌های بزرگ بر اساس تفاوت رده های مختلف لوله مانیسمان به کار می‌روند. لوله‌های بدون درز استحکام و پایداری لازم برای این نوع کاربردهای حیاتی را فراهم می‌آورند.

کاربردهای مکانیکی و مهندسی

لوله‌های مانیسمان به طور گسترده‌ای در زمینه‌های مکانیکی و مهندسی به کار می‌روند، جایی که دقت ابعادی، استحکام بالا و قابلیت اطمینان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این لوله‌ها در ساخت ماشین‌آلات، تجهیزات و قطعاتی که در صنایع مختلفی از جمله هوافضا، دفاع، معدن و کشاورزی استفاده می‌شوند، به کار گرفته می‌شوند.

آبرسانی صنعتی

لوله‌های بدون درز در سیستم‌های لوله‌کشی و شبکه‌های تأمین آب صنعتی کاربرد دارند. با توجه به تفاوت رده های مختلف لوله مانیسمان این لوله ها در صنعت آبرسانی هم برای انتقال آب صنعتی طراحی شده‌اند و ویژگی‌هایی چون مقاومت در برابر خوردگی و عدم نشتی، انتقال ایمن و مؤثر آب و سایر سیالات را تضمین می‌کند.



:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atiyhe

لوله‌های درزدار و بدون درز از جمله پرکاربردترین لوله‌ها در صنایع مختلف به شمار می‌روند و هر یک از آن‌ها ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاص خود را دارند. اگرچه تفاوت اصلی بین این دو نوع لوله در روش تولید آن‌هاست، اما تفاوت‌های دیگری نیز وجود دارد.

در ادامه تفاوت لوله درزدار و بدون درز در شاخص های مختلف شرح داده شده است:

تفاوت در ظاهر لوله‌ها
یک تفاوت لوله درزدار و بدون درز در ظاهر لوله ها است. لوله‌های فولادی بدون درز از ورق‌های فولادی به عنوان ماده اولیه تولید می‌شوند. یکی از مشکلاتی که سطح بیرونی این ورق‌ها دارد، این است که در فرآیند نورد گرم قابل رفع نیست و تنها پس از اتمام تولید، جلا داده می‌شود. در فرآیند کاهش ضخامت دیواره لوله، برخی از مشکلات و نقص‌های موجود ممکن است تا حدی برطرف شوند.

از سوی دیگر، لوله‌های فولادی درزدار جوشی از کویل‌های نورد گرم به عنوان مواد اولیه استفاده می‌کنند. نکته قابل توجه در تولید این لوله‌ها این است که کیفیت سطح کویل با کیفیت سطح لوله برابر است و کنترل آن به سادگی امکان‌پذیر است. سطح کویل نورد گرم معمولاً از کیفیت بالایی برخوردار است.

بنابراین، با توجه به موارد ذکر شده، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که کیفیت سطح لوله‌های فولادی درزدار جوشی به مراتب بهتر از لوله‌های فولادی بدون درز است.

تفاوت در فرآیند شکل‌دهی
فرآیند شکل دهی در تفاوت لوله درزدار و بدون درز نقش بسیار پررنگی دارد بدین صورت که لوله‌های فولادی بدون درز تنها با یک بار نورد گرم شکل‌دهی می‌شوند. این نوع لوله‌ها به طور کلی از ریختن و انباشتن فولاد مذاب تشکیل می‌گردند. سپس با خروج فولاد مذاب از طریق شکاف حلقه‌ای و کشش آن، لوله بدون درز تولید می‌شود. به همین دلیل، در سطح این لوله‌ها هیچ جوشی وجود ندارد ولی از سوی دیگر، لوله‌های فولادی جوش داده شده از نوار یا صفحه فولادی تولید می‌شوند که در این فرآیند، خم کردن و جوشکاری به کار می‌رود. لوله‌های جوش داده شده، مانند لوله‌های آب، معمولاً با خم کردن و جوش دادن درز صفحات فلزی ساخته می‌شوند. به همین دلیل، درز جوش در سطح این لوله‌ها قابل مشاهده است. برای تولید لوله‌های با قطر بزرگ، از روش مارپیچی استفاده می‌شود.

 



:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atiyhe

لوله فلزی مانیسمان نورد گرم به طور کلی با استفاده از ماشین‌آلات نورد اتوماتیک تولید می‌شود. در ابتدا، سطح شمش فولاد به دقت تمیز و بازرسی می‌شود و سپس به طول مورد نیاز برش داده می‌شود. پس از آن، سطح مقطع شمش بر روی دستگاه سوراخ‌کن قرار می‌گیرد. سپس شمش به کوره منتقل شده و حرارت می‌بیند، در این مرحله دستگاه پانچر درون شمش فولاد را سوراخ و خالی می‌کند. در حین این فرآیند، شمش فولاد به شکل میله‌ای به جلو حرکت کرده و می‌چرخد، که باعث می‌شود به تدریج کاملاً خالی شود.
پس از این مرحله، لوله به دستگاه نورد اتوماتیک منتقل می‌شود تا فرآیند نورد ادامه یابد. سپس لوله وارد دستگاه ریل (reel) می‌شود و ضخامت دیواره آن تعیین می‌گردد. در نهایت، لوله با استفاده از دستگاه سایز کننده به ابعاد مورد نظر تبدیل می‌شود. «نورد پیوسته» یکی از روش‌های پیشرفته‌تر تولید لوله نورد گرم است که خروجی مناسبی دارد.
هدف اصلی فرآیند سوراخ کردن بیلت فولادی، در واقع دستیابی به یک تیوب توخالی است. قبل از انجام عملیات پرداخت بر روی لوله مانیسمان، نمی‌توان به ویژگی‌ها و کیفیت سطح مطلوب دست یافت، زیرا فلز برای بهبود نیاز به تغییر شکل بیشتری دارد. هدف اصلی دستگاه کشش، کاهش سطح مقطع است تا امکان گسترش محور لوله بیشتر فراهم شود. این فرآیند موجب می‌شود که ابعاد لوله دقیق‌تر شده، کیفیت سطح آن بهبود یابد و در نتیجه عملکرد و کارایی لوله افزایش یابد.
پس از ورود لوله نورد شده به دستگاه کشش، لازم است که لوله به دستگاه قالب‌سازی منتقل شود تا ویژگی‌های مورد نظر به دست آید. فولاد نورد شده به طور گسترده‌ای در تولید لوله‌های فلزی مانیسمان به کار می‌رود. نورد لوله مانیسمان به دو روش رایج انجام می‌شود: نورد بدنه توخالی و نورد با استفاده از مندرل (حلقه‌ای). دستگاه‌های سایز کننده و کاهش دهنده وظیفه کاهش قطر و اندازه لوله را بر عهده دارند و همچنین می‌توانند ضخامت دیواره لوله مانیسمان را افزایش یا کاهش دهند.
کاهش تغییرات ناشی از فرآیند سوراخ کردن شمش فولاد هدف اصلی دستگاه نورد است. این فرآیند نورد به بهبود عملکرد و کیفیت سطح لوله کمک می‌کند.

منبع: https://taminpaydar.co/%d8%aa%d9%81%d8%a7%d9%88%d8%aa-%d9%84%d9%88%d9%84%d9%87-%d9%85%d8%a7%d9%86%db%8c%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%86-%d9%86%d9%88%d8%b1%d8%af-%d8%b3%d8%b1%d8%af-%d9%88-%d9%86%d9%88%d8%b1%d8%af-%da%af%d8%b1%d9%85/



:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : atiyhe

لوله‌های مانیسمان، یا لوله‌های بدون درز، یکی از پراستفاده‌ترین نوع لوله‌ها در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، و تاسیسات صنعتی هستند. این لوله‌ها به‌دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود از جمله استحکام بالا و قابلیت تحمل فشارهای زیاد، نیازمند استانداردهای دقیقی هستند. در اینجا، مفهوم استانداردهای لوله مانیسمان، دسته‌بندی و مشخصات فنی مرتبط با آن‌ها و اهمیت رعایت این استانداردها در کاربردهای صنعتی مختلف را بررسی می‌کنیم.

ویژگی‌های فنی و متریال لوله مانیسمان

لوله‌های مانیسمان به‌طور معمول از فولاد کربنی یا فولاد آلیاژی ساخته می‌شوند. فرآیند ساخت این لوله‌ها از تکنیک‌های خاصی بهره می‌برد که امکان تولید لوله بدون درز را فراهم می‌آورد و در نتیجه استحکام و دوام بیشتری نسبت به لوله‌های درزدار دارند. ویژگی‌های فنی شامل ضخامت دیواره، قطر داخلی و خارجی، و تحمل فشار می‌باشد. این ویژگی‌ها بر اساس استانداردهای بین‌المللی نظیر ASTM، ASME، و API تنظیم می‌شوند تا لوله‌های تولیدی بتوانند در شرایط مختلف، از فشارهای بالا گرفته تا دماهای مختلف، عملکرد مناسبی داشته باشند.

ترکیبات آلیاژی و اثر آن بر استحکام

ترکیبات آلیاژی استفاده شده در ساخت لوله‌های مانیسمان تأثیر مستقیمی بر استحکام و دوام آن‌ها دارد. به عنوان مثال، استفاده از فولاد آلیاژی با ترکیبات خاصی از کربن و سایر عناصر آلیاژی می‌تواند لوله‌ها را مقاوم‌تر کند و امکان استفاده از آن‌ها را در محیط‌های خورنده و دماهای بالا فراهم آورد. استانداردهای مرتبط با متریال شامل ASME SA-106، ASTM A106، و API 5L هستند که در این استانداردها به مشخصات فنی و شیمیایی متریال‌ها اشاره شده است.

استانداردهای تولید و آزمون‌های کیفی

یکی از مهم‌ترین استانداردها در تولید لوله‌های مانیسمان استانداردهای ASTM و API است. این استانداردها مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها و مقررات برای تولید و تست کیفی لوله‌ها در نظر گرفته‌اند. به عنوان مثال، استاندارد ASTM A53 و API 5L شامل مقرراتی برای بررسی کیفیت و سلامت مواد اولیه و انجام آزمون‌های مختلف از جمله آزمون فشار، آزمون کشش، و آزمون ضربه می‌باشد. این استانداردها به تولیدکنندگان اطمینان می‌دهند که لوله‌ها توان تحمل شرایط دشوار و فشارهای بالا را دارند.

اهمیت آزمون‌های کیفی در تضمین دوام

آزمون‌های کیفی شامل بررسی مقاومت مکانیکی و شیمیایی لوله‌هاست و اهمیت ویژه‌ای در تضمین دوام و کارایی لوله‌های مانیسمان دارد. با اجرای این آزمون‌ها، می‌توان از عدم وجود نقص‌های ساختاری و تضمین استحکام لوله‌ها در شرایط مختلف اطمینان حاصل کرد. این موضوع خصوصاً در صنایعی که به لوله‌های بسیار مقاوم و بدون درز نیاز دارند، همچون صنعت نفت و گاز، از اهمیت بالایی برخوردار است.

کاربردهای صنعتی لوله مانیسمان و نیاز به استانداردها

لوله‌های مانیسمان به دلیل ساختار بدون درز و مقاومت بالایی که دارند، در صنایعی که نیاز به تحمل فشارهای بالا و دوام طولانی مدت دارند بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. صنایع نفت و گاز، صنایع پتروشیمی، صنایع داروسازی، و نیروگاه‌های برق برخی از صنایعی هستند که از لوله‌های مانیسمان بهره می‌برند. در این کاربردها، اهمیت استانداردهای لوله مانیسمان دوچندان می‌شود؛ زیرا کیفیت این لوله‌ها می‌تواند مستقیماً بر ایمنی و کارایی تجهیزات تأثیر بگذارد.

استانداردهای خاص برای کاربردهای ویژه

در برخی موارد خاص، نظیر صنایع دریایی و نیروگاه‌های هسته‌ای، استانداردهای خاصی برای لوله‌های مانیسمان وجود دارد. این استانداردها با توجه به شرایط محیطی و نوع کاربرد، ویژگی‌های خاصی را برای لوله‌ها تعیین می‌کنند. به عنوان مثال، در محیط‌های دریایی نیاز به مقاومت بالای لوله‌ها در برابر خوردگی نمک دریا و فشارهای بسیار بالای عمق آب وجود دارد. استانداردهای API 5CT و ASME B36.10 از جمله استانداردهایی هستند که در این موارد به کار می‌روند.

رعایت استانداردهای ایمنی و زیست‌محیطی

علاوه بر کیفیت و دوام، استانداردهای ایمنی و زیست‌محیطی نیز در ساخت لوله‌های مانیسمان نقش مهمی ایفا می‌کنند. استانداردهای زیست‌محیطی نظیر ISO 14001 بر کاهش تأثیرات زیست‌محیطی فرآیند تولید و مواد استفاده شده تأکید دارند. رعایت این استانداردها نه تنها به کاهش آلاینده‌های محیطی کمک می‌کند، بلکه امکان استفاده ایمن از لوله‌ها در محیط‌های حساس زیست‌محیطی را نیز فراهم می‌آورد.

نقش استانداردهای ایمنی در صنایع حساس

در صنایعی همچون نفت و گاز که کار با مواد خطرناک و تحت فشار بالا صورت می‌گیرد، رعایت استانداردهای ایمنی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این استانداردها از جمله ISO 45001 و ASME VIII، با ارائه راهنمایی‌های دقیق در خصوص آزمون‌های فشار و آزمون‌های ایمنی، به جلوگیری از وقوع حادثه‌ها و محافظت از کارکنان و تجهیزات کمک می‌کنند.

 استانداردهای لوله مانیسمان در تامین پایدار



:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 آذر 1403 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 20 صفحه بعد